Történetünk

Pieter Schoen, Lodewijk Varossieau, ill. Dirk Vettewinkel valószínűleg olyan nevek, amelyekről még soha nem hallott. Mindazonáltal a 18. században ők írták a Sigma festékek történetének első sorait. Jövőképük egy színezőanyagokat forgalmazó vállalkozásról olyan vállalatok létrehozásához vezetett, amelyeknek napjainkban a Sigma festékek méltó örököse.
Valódi szakemberekként, hatalmas gyakorlati érzékkel tudták, hogyan feleljenek meg a festők elvárásainak. A Sigma festékek DNS-e továbbra is ezen a tudáson alapul.

2008

Január 2-án a PPG Industries bejelentette a SigmaKalon Csoport megvásárlását a Bain Capital-től.
A pittsburghi székhelyű PPG festékek, bevonatok, vegyipari termékek, optikai termékek, üveg és üvegszál globális gyártója. A több mint 60 országban működő vállalat több mint 140 gyártóüzemmel és kapcsolt vállalattal rendelkezik.

2006

A Sigma Coatings (Sigma Bevonatok) nevű vállalat beépül a SigmaKalon Csoportba, amely Európa második legnagyobb dekorfestékgyártó vállalata. 2006. június 1-jétől a vállalatot SigmaKalon-nak nevezik.

1999 – A Sigma Coatings és a Kalon egyesülése

A SigmaKalon a PetroFina francia Total Csoport általi átvételéből született. A Sigma Coatings, a festékgyártó leányvállalat PetroFina, valamint a Kalon, a francia Total Csoport festékgyártó leányvállalatának egyesüléséből állt.

1972 – Sigma Coatings Csoport: családi vállalkozástól multinacionális vállalatig

1972. január 1-jén a Pieter Schoen & Zoon, valamint az International Coating Materials (ICM) nevű vállalatok egyesített név alatt jelentek meg a piacon: Sigma Coatings (Sigma Bevonatok).
Az 1980-as években a Sigma Coatings egy ultramodern kutatóközpontot hozott létre egy új festék- és porgyár mellett.

1971 – Az ICM felvásárlása

Csak egy évvel az International Coating Materials létrehozását követően a PetroFina ezt a struktúrát a második potenciális partnerként látta a festéktermék-gyártás területén, ezért vállalta, hogy felvásárolja az ICM-et a Pieter Schoen & Zoon felvásárlását követően. Létrejöttek a Sigma Coatings alapjai.

1970 – Az „International Coding Materials” (azaz: Nemzetközi kódolási anyagok”) megalapítása

Annak érdekében, hogy jobban ellenállhassanak a versenynek, az N.V. Vernis, ill. Varossieau & Cie nevű vállalat az egyesülés mellett döntött. Minderre Uithoorn-ban, 1970-ben került sor, az International Coding Materials név felvételével.

1967 – Pieter Schoen a PetroFina-nál

1967-ben a PetroFina együttműködési megállapodást írt alá a Pieter Schoen & Zoon-nal. Ez még azelőtt történt, hogy az utóbbi a PetroFina részévé vált 1969-ben.

1809 – Épületfestékektől a Sigma Coatings-ig

1809-ben Dirk Vettewinkel, a Szent Lukács Céh festőmestere úgy döntött, hogy saját festékeket és anyagokat kezd gyártani. Abban az időben az ilyen anyagokkal foglalkozó vállalkozás egy megkaparintandó piaci részesedést jelentett.
1972 óta Dirk Vettewinkel eredeti gyára a Sigma Coatings részét képezte.

1795 – Egy új színtér és festékgyártás

A második vállalat, amely fontos szerepet játszott a Sigma Coatings kialakulásában, a Varossieau & Cie volt. Lodewijk Varossieau egy festő volt, aki egy lakklepárlót hozott létre 1795-ben. 1862-ben a családi vállalkozás elköltözött és Cornelis van Rijn-ben kezdte újra működését.
1900 után a Varossieau & Cie vállalat fejlődésnek indult és olyan céggé vált, amely olajban állította elő a saját pigmentjeit és japán lakkot is gyártott. 1946-tól a Varossieau & Cie új vezérigazgatója modernizálta a vállalatot, amely szintetikus és részben szintetikus lakkok gyártójává vált.

1722 – Az első Sigma termékek

Jan Pieterszoon Schoen egyike volt az első holland üzletembereknek, akik olyan természetes pigmenteket állítottak elő és értkesítettek, mint például a fafesték, kréta, német okker, márvány, kurkuma, szénpor és lazulit.
1722-ben földet vásárolt és felépítette a saját üzemét. 1725-ben megszerezte az engedélyt a termeléshez. Mielőtt piacra dobta volna a termékeit Sigmá-nak nevezte őket, mivel ez a görög betű minden dolog összességét jelentette.
Pieter Schoen vállalata addig nőtt, amíg egy virágzó családi vállalattá vált, amelyet hivatalosan is bejegyeztek 1857-ben, Pieter Schoen & Zoon név alatt.
A Pieter Schoen & Zoon egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek később a Sigma Coatings alapjául szolgáltak.